Skip to content
Home » Scapa definitiv de infectia urinara

Scapa definitiv de infectia urinara

  • by
Scapa definitiv de infectia urinara

Infecțiile tractului urinar (ITU) sunt foarte frecvente, afectând în fiecare an aproximativ 150 de milioane de persoaneSursa de încredere din întreaga lume. Scapa definitiv de infectia urinara

Deși ITU poate afecta pe oricine, femeile sunt mai predispuse la infecțiiSursa de încredere. Acest lucru se datorează faptului că uretra, tubul care transportă urina din vezica urinară, este mai scurtă la femei decât la bărbați. Distanța mai scurtă face ca bacteriile să pătrundă mai ușor și să ajungă în vezica urinară.

Simptomele ITU comune includ:

  • o senzație de arsură la urinare

  • urinare frecventă

  • urină tulbure sau închisă la culoare

  • urină cu un miros puternic

  • o senzație de golire incompletă a vezicii urinare

  • dureri pelviene

 

1. Beți multe lichide

Starea de hidratare a fost legată de riscul de infecție a tractului urinarSursa: Sursa sigură.

Acest lucru se datorează faptului că urinarea regulată poate ajuta la eliminarea bacteriilor din tractul urinar pentru a preveni infecția. Atunci când ești deshidratat, nu urinezi la fel de des, ceea ce poate crea un teren propice pentru bacterii.

Un studiu din 2019Sursa de încredere a examinat rezidenții unui azil de bătrâni și le-a administrat participanților un program de băutură pentru a le crește aportul de lichide, ceea ce a redus cu 56% ITU care necesită antibiotice.

Într-un studiu de control randomizat din 2020Trusted Source, 140 de femei premenopauză predispuse la ITU au participat la un studiu de 12 luni pentru a testa dacă un aport mai mare de lichide ar scădea riscul de cistită recurentă și, la rândul lor, riscul de a dezvolta o ITU. Aceștia au constatat că o creștere a aportului de lichide a dus la o scădere a frecvenței ITU.

Pentru a rămâne hidratat și pentru a vă satisface nevoile de lichide, cel mai bine este să beți apă pe tot parcursul zilei și întotdeauna când vă este sete.

2. Creșteți aportul de vitamina C

Unele dovezi arată că creșterea aportului de vitamina C ar putea proteja împotriva infecțiilor tractului urinarSursa sigură.

Se crede că vitamina C acționează prin creșterea acidității urinei, eliminând astfel bacteriile care provoacă infecții.

Un studiu mai vechi din 2007Sursa Confesională privind infecțiile urinare la femeile însărcinate a analizat efectele administrării a 100 de miligrame de vitamina C în fiecare zi.

Studiul a constatat că vitamina C a avut un efect protector, reducând riscul de ITU cu mai mult de jumătate la cele care au luat vitamina C, comparativ cu grupul de control.

Fructele și legumele sunt deosebit de bogate în vitamina C și reprezintă o modalitate bună de a vă crește aportul.

Ardeii roșii, portocalele, grepfrutul și kiwi conțin toate cantitatea completă recomandată de vitamina C într-o singură porție.

În ciuda acestor studii, sunt încă necesare mai multe cercetări pentru a dovedi eficacitatea vitaminei C pentru reducerea infecțiilor urinare. Există păreri contradictoriiSursa de încredere cu privire la faptul dacă vitamina C poate schimba într-adevăr echilibrul pH-ului urinei suficient de mult pentru a distruge bacteriile. Cu toate acestea, cel puțin, creșterea aportului de vitamina C va da probabilTrusted Source un impuls sistemului tău imunitar.

3. Beți suc de afine neîndulcit

Consumul de suc de afine neîndulcit este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale pentru infecțiile urinare. Dacă nu vă place să beți suc de afine neîndulcit, îl puteți lua și sub formă de capsule.

Merișoarele acționează prin împiedicarea bacteriilorSursa sigură de a adera la tractul urinar, prevenind astfel infecția.

Într-un studiu din 2016Trusted Source, femeile cu antecedente recente de infecții urinare au băut o porție de 8 uncii (240 ml) de suc de afine în fiecare zi, timp de 24 de săptămâni. Cele care au băut suc de afine au avut mai puține episoade de ITU decât grupul de control.

Un alt studiuSursa de încredere a arătat că consumul de produse de afine poate reduce numărul de ITU într-un an, în special în cazul femeilor care au ITU recurente.

Un studiu din 2015Sursa de încredere a arătat că un tratament cu capsule de suc de afine echivalent cu două porții de 8 uncii de suc de afine ar putea reduce la jumătate riscul de ITU.

Cu toate acestea, alte studii sugerează că sucul de afine ar putea să nu fie la fel de eficient în prevenirea ITU.

O revizuire din 2012Trusted Source a analizat 24 de studii cu un total de 4.473 de participanți. Deși unele studii mai mici au constatat că produsele de afine ar putea reduce frecvența ITU, alte studii mai mari nu au găsit niciun beneficiu.

Deși dovezile sunt amestecate, sucul de afine poate ajuta la reducerea riscului de ITU. Dacă acestea funcționează efectiv ca tratament pentru o ITU activă este mai puțin clar.

Rețineți că orice posibile beneficii ale acestui remediu de casă se aplică doar sucului de afine neîndulcit, mai degrabă decât varietăților îndulcite. Sucul de afine cu adaos de zaharuri nu va ajuta la tratarea unei ITU active.

4. Luați probiotice

Probioticele sunt microorganisme benefice care sunt consumate prin intermediul alimentelor sau al suplimentelor. Acestea pot promova un echilibru sănătos al bacteriilor din intestinul dumneavoastră.

Probioticele sunt disponibile sub formă de suplimente sau pot fi găsite în alimentele fermentate, cum ar fi kefirul, kimchi, kombucha și iaurtul probiotic.

Utilizarea probioticelor a fost legată de multe lucruri, de la îmbunătățirea sănătății la îmbunătățirea funcției imunitare.

Unele studii arată, de asemenea, că anumite tulpini de probiotice pot reduce riscul de infecții urinare.

Un studiu din 2013 a constatat că Lactobacillus, o tulpină probiotică comună, a ajutat la prevenirea ITU la femeile adulte.

Un studiu din 2013 a constatat că administrarea atât de probiotice, cât și de antibiotice a fost mai eficientă în prevenirea ITU recurente decât utilizarea exclusivă a antibioticelor.

Antibioticele, principala linie de apărare împotriva ITU, pot provoca perturbări ale nivelurilor de bacterii intestinale. Probioticele pot fi benefice în restabilirea bacteriilor intestinaleSursa Încredere după tratamentul cu antibiotice.

Studiile au arătat că probioticele pot crește nivelurile de bacterii intestinale bune și pot reduce efectele secundare asociate cu utilizarea antibioticelor.