Skip to content
Home » Remedii pentru usturimi la urinare

Remedii pentru usturimi la urinare

  • by
Remedii pentru usturimi la urinare

Corpul dumneavoastră elimină toxinele și lichidele reziduale prin procesul de urinare. Dar, ce se întâmplă dacă evitați să mergeți la baie din cauza fricii de a simți durere în timpul urinării? Dacă da, este posibil să suferiți de o infecție a tractului urinar (ITU) al cărei simptom principal este urinarea dureroasă. În al doilea rând, reținerea urinei poate agrava și mai mult simptomele ITU. Cu toate acestea, unele remedii casnice pentru ITU s-au dovedit a elimina iritația. Remedii pentru usturimi la urinare

ITU nu este ceva ce nu poate fi vindecat. Ea poate fi ușor prevenită prin administrarea de antibiotice. Dar, de ce să nu încerci aceste remedii naturale pentru a obține o ușurare instantanee a simptomelor ITU?

 

Înainte de asta, uitați-vă la aceste simptome ale infecției urinare pentru a afla dacă sunteți infectată:

* Senzație de arsură sau mâncărime
* Durere în timpul urinării
* Urinare frecventă
* Urină urât mirositoare
* Durere în abdomen
* Durere acolo jos
* Sânge în urină
* Oboseală, febră și frisoane
* Crampe și iritații vaginale
* Durere la actul sexual

Iată cum te poți descurca cu ea

1. Beți suficientă apă
Dacă aveți o infecție a tractului urinar (ITU), va trebui să vă mențineți hidratată, bând suficientă apă. Făcând acest lucru vă poate ajuta să eliminați toxinele din tractul urinar. Încercați să beți 8 pahare de apă în timpul zilei. În plus, trebuie să evitați să consumați alcool și cofeină care pot irita vezica urinară.

2. A avea o dietă echilibrată este cheia
Încearcă să optezi pentru alimente bogate în zinc și vitamina C în dietă pentru a face față infecțiilor urinare. Asigurați-vă că includeți în dietă căpșuni, broccoli, citrice, germeni, semințe, leguminoase și ouă. Spuneți NU alimentelor procesate, conservate și uleioase.

3. Consumați suc de afine
Sucul de afine este încărcat cu un compus numit proantocianidine care va ajuta la prevenirea bacteriei, E. Coli de a intra în țesuturile din tractul urinar. Nu numai atât, chiar și conținutul de vitamina C din suc va reduce creșterea excesivă a bacteriilor rele.

4. Nu uitați de probiotice
Încearcă alimentele fermentate, și suplimentele probiotice, deoarece sunt utile pentru intestin și previn o infecție urinară.

5. Aplicarea unui tampon de încălzire poate fi benefică
Știați că? Inflamația și iritarea din cauza unei infecții urinare poate duce la arsuri, presiune și durere acolo jos. Astfel, aplicarea unui tampon de încălzire poate fi de ajutor. Acesta poate calma zona, reduce durerea și iritarea. Dar nu ar trebui să o așezi direct pe piele. Mai întâi, puneți o cârpă curată și apoi tamponul termic pe zonă și cu siguranță veți observa diferența.

“Cel mai important este să nu începeți antibioticele pe cont propriu sau doar să întrebați un farmacist sau să vă referiți la o rețetă veche. Dacă faceți acest lucru veți avea probleme, deoarece testele ulterioare de urină nu vă vor ajuta să depistați ce organism este vinovat pentru această infecție urinară. Nici automedicația nu vă ajută să găsiți antibiotice eficiente”, avertizează Dr. Laha.

Așadar, încercați aceste remedii de casă pentru o zi sau maxim două și ajungeți întotdeauna imediat la medic dacă simptomele persistă. Medicul va evalua situația, va investiga cauza și va trata în consecință. Dar nu întârziați, deoarece de cele mai multe ori arsurile și durerile din ITU cresc într-un ritm rapid, făcându-le insuportabile pentru pacienți.