Skip to content
Home » De ce mor cainii cu ochii deschisi

De ce mor cainii cu ochii deschisi

De ce mor cainii cu ochii deschisi

Nimeni nu uită niciodată ultimele momente pe care le petrec cu câinele său. Cu toate acestea, amintirea unei morți pașnice poate fi uneori stricată de schimbările care au loc după ce câinii noștri trec. Multe lucruri diferite se întâmplă în corpurile câinilor noștri în momentele de după moarte și, deși toate sunt normale și naturale, unele dintre ele pot fi, de asemenea, supărătoare. Deci, la ce să ne așteptăm? Vor închide pur și simplu ochii și vor adormi? Sau probabil că va fi mai complicat decât atât?

În cele mai multe cazuri, eutanasia implică administrarea unui câine cu o doză mare de medicament anestezic. Acest lucru îi va face să se relaxeze, apoi să devină somnoros și, în cele din urmă, să adoarmă. După aceasta, inima lor va încetini și apoi se va opri cu totul. Aceasta este nedureroasă și nu este diferită de a adormi pentru o anestezie normală.

De ce mor cainii cu ochii deschisi

Poate dura ceva timp pentru ca corpul unui câine să se închidă complet după ce inima lui s-a oprit. În aceste momente după ce aceștia trec, puteți observa câteva schimbări care ar putea părea alarmante. Încercați să nu intrați în panică – acestea sunt schimbări naturale care au loc în clipele de după moarte. Câinele tău nu face în mod deliberat niciunul dintre aceste lucruri și nici nu este conștient de ceea ce se întâmplă; nu este un semn că sunt tulburați.

Dacă ochii unui câine sunt deschiși pe măsură ce trece (de exemplu, dacă se uită la tine), atunci ochii lui rămân adesea ușor deschiși după aceea, deși pleoapele superioare pot cădea ușor. Acest lucru este destul de normal, deși poate părea tulburător. Pentru a înțelege de ce ochii unui câine rămân deschiși după ce acesta moare, trebuie să ne uităm la modul în care corpul lui deschide sau închide ochii.

Există o mulțime de mușchi diferiți în jurul ochiului câinelui care controlează mișcarea pleoapei. Pentru a închide ochiul, unii dintre acești mușchi trebuie să se relaxeze, iar alții trebuie să se contracte (se încordează). Relaxarea are loc în mod natural după ce un câine moare, dar contracția nu. Aceasta înseamnă că, deși pleoapele se pot cădea, adesea nu se închid complet, deoarece câinele tău nu mai ordonă acelor mușchi să se contracte.