Skip to content
Home » De ce doarme cainele la capul meu

De ce doarme cainele la capul meu

De ce doarme cainele la capul meu

Ca proprietari de câini, ne place când prietenii noștri blăniți vor să fie cu noi. A te îmbrățișa pe canapea la sfârșitul unei zile lungi cu însoțitorii noștri cu patru picioare este o modalitate excelentă de a te relaxa și de a te relaxa. Uneori, câinele tău are alte idei și decide că vei face o pernă grozavă. Poate părea că preferă să se întindă deasupra ta decât pe canapea. Deși poate fi drăguț, unele forme ale acestui comportament pot indica probleme comportamentale subiacente sau anxietăți care trebuie tratate.

În acest articol, vom explica originea dorinței unui câine de a dormi pe capul stăpânului său și vom oferi patru motive posibile pentru care câinele dvs. vă poate folosi ca mobilier. La final, vă vom oferi câteva idei despre cum vă puteți antrena câinele să înlocuiască acest comportament cu ceva puțin mai puțin intruziv.

De ce doarme cainele la capul meu

Câinii trăiesc în haite structurate, cu o ierarhie clară, ceea ce înseamnă că există un ordin de ciocan și un câine, numit alfa, este responsabil. Mulți factori complicați, interrelaționați, determină statutul social într-o haită, dar rezultatul important al acestei structuri este că câinii joacă în mod constant pentru poziție și încearcă să urce pe scară. A fi mai aproape de vârf oferă unui câine oportunități mai bune de hrănire și împerechere, crescând șansa de a-și transmite genele cu succes.

Deci, ce legătură are asta cu dormitul pe cap? Din perspectiva câinelui tău, dormitul lângă liderul haitei – cel mai probabil tu – îi va ridica rangul în ochii celorlalți membri ai „haitei”. Dormitul deasupra ta sau pe cap poate fi un semnal pentru ceilalți membri ai haitei să se retragă, deoarece câinele tău este în mod clar aproape de vârf.

Dacă bănuiți că câinele dvs. are anxietate de separare, trebuie să luați măsuri pentru a-l ajuta să o depășească, astfel încât să poată trăi o viață normală și fericită de câine. Un ghid complet despre gestionarea anxietății de separare depășește domeniul de aplicare al acestui articol, dar planul general este de a crește cantitatea de timp pe care tu și câinele tău petreci despărțiți încet în timp. Să-ți recompensezi câinele atunci când nu reacționează la plecarea ta este o modalitate excelentă de a-l antrena să asocieze plecarea ta cu o experiență pozitivă.

Un alt motiv comun pentru care câinele tău doarme lângă capul tău este că încearcă să te protejeze. Câinii ancestrali au evoluat pentru a deveni animale de pachet parțial datorită simplei înțelepciuni a puterii în numere. Dogpile este un exemplu de câini sălbatici care se țin unii pe alții de cald și se protejează de prădători.

Poate fi dificil să spui cu siguranță dacă câinele tău doarme pe cap, deoarece este protector, dar un semn revelator este dacă comportamentul se întâmplă mai des când alți oameni sunt în preajmă. Câinii predispuși să fie supraprotectori tind să manifeste comportamente atunci când alți oameni sunt prin preajmă, deoarece îi percep ca potențiale amenințări.