Skip to content
Home » Ce simt cainii cand ii pupi

Ce simt cainii cand ii pupi

Ce simt cainii cand ii pupi

Probabil că orice proprietar de câine și-a răscolit prietenul canin blănos cu sărutări la un moment dat. Deși majoritatea câinilor domestici răspund pozitiv la acest gest, înțeleg ei săruturile umane? La urma urmei, săruturile nu sunt ceva ce câinii fac sau primesc în sălbăticie.

Este sigur să presupunem că câinii nu înțeleg pe deplin săruturile umane, dar le asociază cu afecțiunea și blândețea, făcându-i să iubească sărutările umane. Există o mulțime de semne că câinii asociază săruturile umane cu afecțiunea și dragostea, arătând că înțeleg cel puțin elementele de bază ale sărutului uman.

Ce simt cainii cand ii pupi

Câinii domestici din gospodăriile fericite învață săruturi umane de la stăpâni. De la o vârstă fragedă, stăpânii lor îi împrăștie cu săruturi umane, animale de companie și tonuri blânde, trimițând mesajul că săruturile umane sunt un lucru pozitiv. Din acest motiv, mulți câini domestici învață că săruturile umane sunt afecțiune pozitivă, chiar dacă nu au evoluat biologic pentru a înțelege săruturile de la naștere.

Acestea fiind spuse, câinii care nu au experimentat niciodată săruturi umane înainte nu prea știu ce să facă cu el și nu știu ce înseamnă. Deoarece săruturile umane nu sunt ceva pe care câinii au evoluat să înțeleagă, cățeii și câinii abuzați pur și simplu nu înțeleg acest comportament.

Deoarece câinii nu pot fi analizați și chestionați, știința se bazează pe manierele corpului lor pentru a determina dacă câinilor le plac, nu le plac sau înțeleg anumite comportamente umane, cum ar fi săruturile umane. Potrivit științei, majoritatea mișcărilor și manierelor corpului câinilor sugerează că câinii înțeleg elementele de bază ale sărutului uman, dar numai dacă au fost introduși în el de la o vârstă fragedă.

Majoritatea câinilor domestici care și-au găsit un cămin în gospodării iubitoare par să înțeleagă că săruturile umane sunt asociate cu afecțiunea, atenția și blândețea. Acest lucru poate fi văzut în modul în care câinii încep adesea să dea din coadă, să se îmbrățișeze cu tine și să te privească în ochi atunci când primesc săruturi umane.

Câinii care au primit săruturi umane de la o vârstă fragedă sunt în mod special predispuși la aceste mișcări pozitive ale corpului, cum ar fi dăruirea cozii și linsul. Toate aceste comportamente exprimă afecțiune și relaxare reciprocă la câini, arătând că aceștia înțeleg că primesc un fel de atenție pozitivă atunci când îi săruți.

Chiar dacă câinii învață adesea că săruturile umane sunt asociate cu un comportament pozitiv și manifestă maniere corporale pentru a-și exprima bucuria atunci când primesc sărutări umane, înțeleg ei cu adevărat săruturile umane? Cu alte cuvinte, câinii înțeleg cu adevărat comportamentul sau doar răspund la atenție?

Pentru a răspunde direct la întrebare, câinii nu înțeleg cu adevărat săruturile umane. Ei nu înțeleg natura nuanțată a expresiei umane a iubirii. Drept urmare, ei nu înțeleg ce reprezintă un sărut în cultura noastră.

Deci, câinii răspund la afecțiunea pozitivă pe care o primesc ori de câte ori primesc un sărut uman. Pur și simplu recunosc că săruturile umane sunt un lucru pozitiv și că le plac săruturile, dar nu recunosc semnificația unui sărut.

Dacă câinelui tău îi plac sărutările umane și este ușor de dresat, poate vrei să-l înveți cum să te sărute înapoi. Acesta este un mic truc drăguț care îi poate face pe alți proprietari de câini super gelosi. Veți antrena acest truc la fel ca oricare altul.

Începeți prin a arăta câinelui dumneavoastră comportamentul pe care încercați să-l învățați. Poți face asta aplecându-te în el pentru un sărut. De fiecare dată când nasul îi atinge buzele, lăudați foarte mult câinele și oferiți-i bunătăți. Acest lucru va determina cainele dvs. sa asocieze comportamentul cu tratative si recompense. În cele din urmă, câinele tău va înțelege trucul și va începe să te sărute înapoi.