Skip to content
Home » Cainii au un singur stapan

Cainii au un singur stapan

Cainii au un singur stapan

De fiecare dată când un nou membru al familiei cu patru picioare se alătură haitei umane generoase, acesta este binevenit și prețuit de toți. Dar, în două cursuri, câinele începe să dezvolte o conexiune specială cu o singură persoană, adesea văzută ca lider, dăruitor și îngrijitor, iar procesul de selecție poate depinde de mai mult decât comportamentul instinctual al animalului de pachet și sindromul alfa. Spre deosebire de oameni, câinii sunt indiscreți în a-și declara loialitatea față de o persoană din familie.

Cainii au un singur stapan

Câinele de companie poate iubi toți membrii familiei, dar îi iubește neîncetat doar unul dintre ei. Caninul se simte în mod natural atras de acest individ; în unele cazuri, este posibil ca persoana respectivă să nu satisfacă nevoile animalului de companie. Totuși, câinele simte o afinitate instinctivă față de stăpânul său ales; se simte relaxat, în siguranță și inutil să spun jucăuș în jurul lui/ea. Este adevărat maestru

Deși câinii pot dezvolta mai multă pasiune pentru un anumit membru față de restul familiei sale umane, în ciuda faptului că persoana aleasă nu se ocupa doar de animalul de companie. Cainele va da cateva semne clare pentru a-si transmite afectiunea deosebita fata de ales. Dormitul alături de persoana respectivă este un semnal evident, dorința de a se juca cel mai mult cu acest membru al familiei, tânjirea după atenția acestuia sub forma unei atingeri iubitoare și a fi cel mai fericit sau confortabil în compania lui sunt unele dintre celelalte. indicatori.

Dacă ești obiectul afinității și afecțiunii naturale a câinelui tău, atunci singurul lucru înțelept de făcut ar fi să-ți faci reciproc, acceptând responsabilitatea completă de a avea grijă de animal și, în cele din urmă, să lucrezi pentru a crea o legătură frumoasă.

De asemenea, este important să spulberăm mitul că numai cățeii se pot lega bine. Între câini și oameni se poate forma o companie pură și perfectă, indiferent de vârsta și tipul caninului. De exemplu, un câine salvat și adoptat sau adus dintr-un adăpost pentru animale poate stimula un atașament instantaneu cu proprietarul, dacă se simte iubit și dorit. Oferirea unui mediu sigur și de sprijin câinelui insuflă respect pentru îngrijitor. Dragostea autentică a proprietarului îi va câștiga o imensă loialitate și reverență din partea caninului. Câinele nu este o jucărie cu care te-ai juca doar atunci când vrei; accentul se pune pe acordarea de atenție câinelui, mai ales atunci când are grijă de tine.

Nu legați/luați în considerare obiceiurile și emoțiile umane în timp ce analizați acțiunile câinelui dvs. Fiți conștienți de faptul că caninii și oamenii sunt două specii foarte diferite; actele și reacțiile lor instinctuale diferă, prin urmare, trebuie să aveți foarte răbdare în timp ce dresați câinele de companie. (Din punct de vedere fizic) Pedepsirea sau răspunsul dur la neascultarea animalului de companie poate afecta negativ prietenia și poate duce, de asemenea, la probleme precum agresivitatea la canin. Abordarea corectă a dresajului câinilor ar fi una care presupune ca proprietarul să fie calm, persistent și să implice tehnici de întărire a recompensei. Este important ca animalul de companie să simtă că lucrezi cu adevărat pentru bunăstarea lui, pentru ca acesta să te accepte ca lider de haită. Ideea este de a stabili limite pentru animalul de companie pentru a încuraja un comportament bun. O legătură sănătoasă este, fără îndoială, o condiție prealabilă în antrenamentul de ascultare.

Luați câinele la o simplă plimbare prin cartier sau la o plimbare plăcută cu mașina, acestea oferă un timp de legătură intim. Vizitați parcuri pentru câini și încurajați animalul de companie să socializeze cu alți câini dresați și iubitori de animale. Introducerea animalului de companie în experiențe noi și neobișnuite îl încurajează să te considere un lider care îl va ghida pe căi dificile, la propriu și la figurat!

Câinele va avea încredere în tine doar atunci când va fi convins că tot ceea ce vrei să spui este adevărata bunăstare pentru animalul de companie. Acest lucru ar putea însemna, de asemenea, îndepărtarea animalului de companie dintr-o situație incomodă și conducerea acestuia într-un cadru mai sigur. Pentru aceasta ar trebui să citiți cu atenție atitudinea sau mișcările animalului de companie (într-o situație dată) care pot semnala o anumită emoție, cum ar fi frica. Câinele tău s-ar putea simți amenințat în prezența altui câine sau poate a unei persoane.

În calitate de lider perfect, trebuie să vă asigurați și cantitatea potrivită de stimulare fizică și mentală. Infuzați ziua cu dozele potrivite de exerciții fizice. Introducerea jucăriilor și interacțiunea sănătoasă cu membrii familiei vor ține plictiseala la distanță. În absența unor astfel de activități, câinele este adesea obligat să elibereze o mare parte din energia reținută în forme negative, cum ar fi mușcatul, mestecatul lucrurilor aleatorii, lătratul excesiv, nerăbdarea și urinarea și defecarea în casă.