Skip to content
Home » Bicarbonat de sodiu pentru infectii urinare

Bicarbonat de sodiu pentru infectii urinare

  • by
Bicarbonat de sodiu pentru infectii urinare

Este bicarbonatul de sodiu pentru UTI un tratament eficient? Bicarbonat de sodiu pentru infectii urinare se spune că natura alcalină a bicarbonatului de sodiu oferă ușurare prin neutralizarea acidului. Citește pentru a afla mai multe.

Infecția tractului urinar este una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă oamenii în zilele noastre. Se întâmplă atunci când bacteriile pătrund în tractul urinar, în special în rinichi, vezica urinară sau uter.

Medicamentele antibacteriene sunt folosite pentru a trata această infecție, dar cum este o boală foarte frecventă, oamenii încearcă mai întâi un tratament alternativ acasă, iar cel mai frecvent este bicarbonatul de sodiu pentru ITU.

Cum se prepară bicarbonatul de sodiu pentru infecția de urină?

Au existat multe afirmații conform cărora proprietățile alcaline ale bicarbonatului de sodiu sunt considerate a neutraliza acidul urinar. Acesta permite organismului să se ocupe singur de bacterii. Unii oameni susțin, de asemenea, că utilizarea bicarbonatului de sodiu pentru ITU este o alternativă excelentă la medicamente, deoarece detoxifică tractul urinar, inclusiv rinichii. De asemenea, inhibă răspândirea bacteriilor.

Dacă doriți să folosiți bicarbonat de sodiu pentru cistită, dizolvați o jumătate până la o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar de apă și beți-l instantaneu. Cel mai bun moment pentru a lua bicarbonat de sodiu pentru dozarea UTI este pe stomacul gol. Acesta permite ca sifonul să se asimileze corect în organism.

Este sigur să folosiți bicarbonat de sodiu pentru UTI?

Este cea mai pertinentă întrebare pentru toți cei care doresc să folosească bicarbonat de sodiu pentru ITU. Nu există nicio cercetare medicală care să dovedească dacă bicarbonatul de sodiu este eficient în tratarea acestei afecțiuni. Mai mult, administrarea incorectă a bicarbonatului de sodiu pentru tratarea ITU poate complica situația, iar pacientul ar putea avea nevoie de asistență medicală imediată.

Au fost raportate cazuri de persoane care au suferit de sângerări nazale din cauza înghițirii remediului cu bicarbonat de sodiu pentru ITU. Administrarea unei cantități prea mari de bicarbonat de sodiu poate afecta și creierul. Folosirea bicarbonatului de sodiu pentru durerea ITU în cantitate excesivă poate duce la un dezechilibru acido-bazic în organism.

Unele complicații cauzate de bicarbonatul de sodiu sunt;

  • Dureri de stomac
  • Diareea
  • Vărsături
  • Sângerare
  • Crize convulsive
  • Greață

Acestea sunt efectele secundare ușoare ale consumului de apă cu bicarbonat de sodiu pentru ITU; cu toate acestea, poate deveni mult mai rău decât atât. În cazuri severe, administrarea de bicarbonat de sodiu poate provoca chiar sângerări la nivelul creierului, iar stomacul poate exploda și el. Dacă ești însărcinată, nu trebuie să folosești ca remediu bicarbonat de sodiu pentru cistită. Întotdeauna este mai bine să consulți un medic și să nu te lași păcălită de metode netestate.

Care sunt alternativele de bicarbonat de sodiu și apă pentru ameliorarea UTI?

De obicei, infecția tractului urinar este tratată cu medicamente antibacteriene. Cu toate acestea, administrarea a prea multe medicamente antibacteriene poate face ca bacteriile să devină rezistente la aceste medicamente. Aceasta poate agrava situația și veți avea nevoie de asistență medicală imediată.